Chleb Wiejski zdobył tytuł „Smak Roku 12” oraz I miejsce w IX konkursie Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”
W niedzielę, 27 maja w Nakle odbyła się plenerowa impreza pn. „Dla Krajny i Pałuk Wawrzyniec Kucharzy” w ramach której rozstrzygnięto Konkurs Dziedzictwa Kulinarnego „Smaki Krajny i Pałuk”. Jest to konkurs promujący potrawy regionalne. Zgłoszono do niego aż 98 potraw i produktów ocenianych w 5 kategoriach.
Wybrano „Smak roku 2012” którym został Chleb Wiejski pieczony w Piekarni Karolczak.
Chleb Wiejski zajął również I miejsce w kategorii Wyroby Piekarnicze i Cukiernicze.
W swojej ocenie komisja kierowała się oryginalnością przepisu i tradycją przyrządzania. Oceniała walory smakowe, a także estetykę prezentacji danego wyrobu.